Založ si blog

Farizeji

Lipšic robí to, čo počas Gorily: tlačovky, podsúvanie informácií novinárom, okázalé vyjadrenia a gestá. Bojuje proti Ficovi, a preto je v očiach mnohých ľudí hrdina. Keďže zvyšok opozície je viac menej neschopný, nemá to ťažké. Tí, ktorí nezabúdajú ale vedia, že za tým celým je jedno veľké ALE. Nerobí to pre blaho národa, ale pre vlastné percentá.

Lipšic a jeho menom pomenovaná strana by mali v tejto téme radšej čušať. Majú totiž medzi sebou členov, ktorí o tejto téme vedia viac ako by bolo vhodné. Martin Chren a Juraj Miškov viedli ministerstvo hospodárstva v čase, kedy sa český Energetický a průmyslový holding ovládaný miliardárom Danielom Křetínskym a finančnou skupinou J&T snažil odkúpiť podiel nemeckých a francúzskych privatizérov. A bol to práve bývalý minister Miškov, ktorý presadzoval EPH ako nového akcionára SPP.

„To, že Miškov presadzoval Energetický a průmyslový holding ako vlastníka SPP, dokazujú listy (má ich Pravda, pozn. autorky blogu), ktoré v priebehu a najmä koncom minulého roka (2011) posielal na fond (Fond národného majetku, pozn. autorky blogu). Miškov totiž mal vydať súhlas na poskytnutie akcionárskej zmluvy, čo je jeden zo základných krokov pred prevodom vlastníctva v SPP.“
Podrobne je to rozpísané tu.

Finančné skupiny nenakupujú firmy len preto, že sa im páčia. Chcú zarábať. S veľkou pravdepodobnosťou sa dá predpokladať, že EPH už vtedy počítala s tým, že nakúpi, vyberie si, čo je ziskové a potom predá. Že každú časť tohto plánu mali poistenú na ministerstve hospodárstva je viac ako pravdepodobné. Keď im pri prvom kroku Miškov pomáhal, vedel, prečo to robí. Len to už nestihol, lebo padla vláda. Ale finančná skupina je šikovná, zariadila sa aj za novej vlády. A strana, ktorej členovia pomohli EPH (a J&T) získať podiel v SPP, sa dnes tvári ako najväčší odporca tohto biznisu. Pritom by mali byť radšej ticho.

Trest za vlastný názor

02.12.2013

Marián Greksa už nie je členom strany NOVA. Odišiel na protest, pretože sa mu nepáčilo, ako zo strany vyhodili Mira Segeta za blog, ktorý napísal. V maili Danielovi Lipšicovi vysvetľuje Greksa dôvody svojho odchodu: „Nechcem byť ďalej členom strany, ktorá pri prvej chybe vyhadzuje svojho člena. Nesúhlasím s jeho vylúčením, nech sa to nazýva hocijako. Aj ja si myslím, [...]

Lipšicove sms-ky

29.11.2013

Koľko sms-iek si pošlete s priateľom/milencom mesačne? Resp. koľko si ich napíšete s kamarátom? Daniel Lipšic si ich vymenil so svojou priateľkou 6577 za päť a pol mesiaca. To je skoro 1200 mesačne. Obsah radšej nebudem rozoberať, v každom prípade – o politickej situácii sa nebavili. Boli to správy medzi dvoma ľuďmi, mužom a ženou, ktorí k sebe majú veľmi [...]

Volím Moniku, lebo je žena

19.11.2013

Som typ človeka, ktorý sa voľbám nevyhýba a vždy sa snaží ísť voliť. Keď pre nič iné tak preto, aby ma po voľbách neškrelo svedomie, že som nevyjadrila svoj názor. V posledných týždňoch som preto sledovala vyjadrenia kandidátov na župana v Bratislavskom kraji a zvažovala, ktorého si vyberiem. Chcela som si vybrať človeka, nie stranu, ktorá je za ním. Vyberala [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 22498x
Priemerná čítanosť článkov: 2812x

Autor blogu

Kategórie