Založ si blog

Volím Moniku, lebo je žena

Som typ človeka, ktorý sa voľbám nevyhýba a vždy sa snaží ísť voliť. Keď pre nič iné tak preto, aby ma po voľbách neškrelo svedomie, že som nevyjadrila svoj názor.

V posledných týždňoch som preto sledovala vyjadrenia kandidátov na župana v Bratislavskom kraji a zvažovala, ktorého si vyberiem. Chcela som si vybrať človeka, nie stranu, ktorá je za ním. Vyberala som z troch, ktorí mali šancu presadiť sa – Frešo, Flašíková a Krajcer.

Frešo sa snažil a nebyť tej pofidérnej podpory nemocnice v Malackách, bol by to môj horúci kandidát. Ale takto „na hulváta“ podporiť súkromného investora, v ktorého rukách je nemocnica, je negustiózne a výsmech ľuďom priamo do tváre. Síce to nakoniec nezrealizoval, ale len kvôli tlaku médií a verejnosti. A cyklistický most je fajn, ale, pardon, v mojich prioritách to nie je top téma.

Krajcera si pamätám ešte z Markízy, kde si do diskusnej relácie pozýval politikov. Vždy ma vytočil Slota, ktorý tam bol až podozrivo často. Keďže hlboko pohŕdam ľuďmi, ktorým nie je manželský zväzok svätý, nepáčilo sa mi, ako manželku podvádza s kolegyňou. Roky mal paralelne mimomanželský vzťah aj manželku, dokonca mimomanželské dieťa. Bulvár o nich písal ako o celebritách a celé to bolo nechutné. Ísť do politiky s týmto profilom bolo „odvážne“. Potom zdrhol zo strany, ktorej sa prestalo dariť, a vstúpil do novej (s podivným financovaním). A jeho kampaň bola podľa mňa nevkusná a až podozrivo drahá. Raz tie peniaze bude musieť svojim sponzorom vrátiť, a to už zaváňa podozrivými kšeftami. Navyše, napísal list do bratislavských škôl, aby im vysvetlil, prečo ho majú voliť. No jednoducho hrôza….

Flašíková je červená. Má bohatú „históriu“ a legendy o nej a jej manželovi sa rozprávajú roky. Čo ma však na nej zaujalo je skutočnosť, že sa ako žena dokázala presadiť v lokálnej politike aj v europarlamente. A preto som sa ju rozhodla voliť. Žien, ktoré to dotiahli vysoko, nie je veľa. Zvlášť v politike. Tak prečo nedať šancu Monike ako županke? Veď káuz má každý z kandidátov za sebou dosť.

A voliť Moniku budem aj v druhom kole.

Trest za vlastný názor

02.12.2013

Marián Greksa už nie je členom strany NOVA. Odišiel na protest, pretože sa mu nepáčilo, ako zo strany vyhodili Mira Segeta za blog, ktorý napísal. V maili Danielovi Lipšicovi vysvetľuje Greksa dôvody svojho odchodu: „Nechcem byť ďalej členom strany, ktorá pri prvej chybe vyhadzuje svojho člena. Nesúhlasím s jeho vylúčením, nech sa to nazýva hocijako. Aj ja si myslím, [...]

Lipšicove sms-ky

29.11.2013

Koľko sms-iek si pošlete s priateľom/milencom mesačne? Resp. koľko si ich napíšete s kamarátom? Daniel Lipšic si ich vymenil so svojou priateľkou 6577 za päť a pol mesiaca. To je skoro 1200 mesačne. Obsah radšej nebudem rozoberať, v každom prípade – o politickej situácii sa nebavili. Boli to správy medzi dvoma ľuďmi, mužom a ženou, ktorí k sebe majú veľmi [...]

Krajcer sa snaží ovplyvniť učiteľov

31.10.2013

Tak Krajcer napísal list bratislavským učiteľom, kde im vysvetlil, prečo majú voliť práve jeho. Hmm… Keď sa ich snaží ovplyvniť teraz, čo by robil v budúcnosti, keby sa stal županom? Pred parlamentnými voľbami by im poslal správu, že chce fotku z mobilu ako dôkaz, že volili stranu NOVA a krúžkovali Lipšica? Neuveriteľné! Ako si, a teraz čisto ľudsky, môže [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 22472x
Priemerná čítanosť článkov: 2809x

Autor blogu

Kategórie