Lipšic viní pravicu z podvodov

22. októbra 2013, jarmilahirakova, Nezaradené

Daniel Lipšic mal plné ústa toho, ako treba spojiť pravicu. Ale robí to iba pred kamerami, v skutočnosti mu o posilnenie pravice vôbec nejde. Práve naopak. Svojim členom v Bratislave poslal pred blížiacimi sa župnými voľbami mail, v ktorom obvinil zvyšok pravice z volebných podvodov.

„Druhý kľúčový moment, ktorý dokáže ovplyvniť výsledky volieb, je účasť v okrskových volebných komisiách. Môže to byť rozhodujúca zbraň našich súperov. Ak nebudeme schopní obsadiť všetky miesta v okrskových komisiách, ktoré sú fyzicky prítomné pri hlasovaní a pri spočítavaní hlasov, tak nám reálne hrozí, že sa zástupcovia starých strán poza náš chrbát dohodnú. Žiaľ, podobné neférové praktiky sa už v minulosti stali. Naše hnutie má ešte desiatky neobsadených miest v okrskových komisiách. Dôrazne vás preto prosím, aby ste oslovili svojich príbuzných a známych s ponukou nominovania do okrskových volebných komisií.“

Tento kresťan katolík, ktorý volá po slušnosti v politike, štve svojich členov proti sympatizantom a členom zvyšku pravice. Obviňuje ich z podvodov v minulosti a čaká, že budú podvádzať zase. Nuž, kto je bez viny, nech hodí kameňom….

Lipšic za posledný rok ukázal, aký je zdatný v kázaní vody a pití vína. Najprv vyhlasoval, ako treba pravicu zjednotiť. Potom prijal do svojej strany NOVA uprchlíkov zo SAS, ktorí sa k nemu tlačili už dlho (asi mu došli zdroje od vlastných sponzorov). Do župných volieb v Bratislave odmietol podporiť kandidáta pravice, aktuálneho župana Pavla Freša, a postavil vlastného kandidáta – Daniela Krajcera. Ani v dôvodoch prečo nepodporiť Freša nebol konzistentný. Najprv tvrdil, že Frešo by pravdepodobne boj o županské kreslo prehral (akoby sa postavením ďalšieho pravicového kandidáta zvýšili ich šance poraziť Moniku F.B.) Neskôr tvrdil, že občania Bratislavského kraja potrebujú zmenu, dospeli k tomu po stretnutiach s voličmi aj po viacerých prieskumoch (odkiaľ berie toľko peňazí na prieskumy a kampane, mimochodom?!)

Na pravici Lipšicovi nezáleží, záleží mu len na sebe a vlastnom úspechu. Na svojich billboardoch sa sám vyhlásil za nového lídra pre Slovensko a robí všetko preto, aby sa ním stal. Aj na úkor toho, že pravicu celkom rozbije.