Lipšicove sms-ky

29. novembra 2013, jarmilahirakova, Nezaradené

Koľko sms-iek si pošlete s priateľom/milencom mesačne? Resp. koľko si ich napíšete s kamarátom?

Daniel Lipšic si ich vymenil so svojou priateľkou 6577 za päť a pol mesiaca. To je skoro 1200 mesačne. Obsah radšej nebudem rozoberať, v každom prípade – o politickej situácii sa nebavili. Boli to správy medzi dvoma ľuďmi, mužom a ženou, ktorí k sebe majú veľmi blízko. Ona je slobodná a on je „len“ chlap. Takéto veci sa dejú bežne. A len to potvrdzuje tvrdenie, že čím viac sa človek prezentuje ako konzervatívny katolík, kresťan, tým väčší zvrhlík to je. Česť výnimkám, samozrejme. A vďaka za nich.

Čo sa ma ale viac dotýka je skutočnosť, koľko času dokázal Lipšic ako verejný činiteľ, funkcionár, venovať tomuto typu komunikácie. Ako volič očakávam, že politik, ktorý sa uchádzal vo voľbách (aj) o môj hlas, si bude plniť svoje úlohy. Že to bude jeho zamestnanie, ak nie poslanie. A že si bude plniť povinnosti. Ale ako si ich plní človek, ktorý si počas oficiálnych rokovaní vypisuje sms-ky s milenkou? A nebavíme sa o jednej, ale o 40 denne, v prepočte. Takto sa správa človek, ktorý tvrdí, že je lídrom pravice? Asi má okolo seba veľmi pracovitých ľudí, ktorí to odmakajú a vymyslia zaňho. Keď sa celé dni zabáva konverzáciou s milenkou, resp. viacerými dievčatami, ako píšu na portáli lipšic.net, tak potom nech sa netvári ako líder a už vôbec nie ako konzervatívny kresťanský politik.

Objavujú sa pochybnosti o pravosti sms-iek. Nemyslím, že sú podvrh. Písal ich z ministerského telefónu! Ministerstvo vnútra, ako majiteľ čísla a aparátu, si teda veľmi ľahko vie overiť ich pravosť u operátora. Darmo sa teda Lipšic obhajuje útočením, že dal trestné oznámenie. Keby boli sms-ky podvrh, už by bola celá vec v pokročilejšom štádiu.

Veľká škoda je, že aj ostatných „vrcholových“ politikov nesledujú tak podrobne ako Daniela Lipšica. Keby mali aj oni stránky plné informácií o pochybných kontaktoch, biznisoch a vzťahoch, mnohým voličom by sa otvorili oči.